Bilen der Signalerer Succes og God Smag

Når man bor i et land, hvor Janteloven stadig hærger, så skal man være lidt forsigtig med, hvordan man fejrer sin egen succes. Det gælder også, når det kommer til hvilen bil, man vælger at købe, når man har gjort det godt og tjent en flot sum penge. Hvis man går for meget til den, så risikerer man hurtigt at blive anset for at være en blærerøv der har mistet jordforbindelsen. Nogle mennesker vælger blot at ignorere denne risiko, og fejrer deres succes lige som de har lyst, uden at tage højde for hvad andre mennesker tænker. Det er der som sådan ikke noget i vejen for: der er stor forskel på, at være ligeglad med andre mennesker, og så at være ligeglad med hvad de tænker om dig. Du kan altså stadig være et godt menneske, der bekymrer sig om andre og gerne vil dem det godt, selvom du ikke lader deres dømmende blikke styre dit liv. Det er dog ikke altid smart at ignorere de sociale konsekvenser. Specielt i forretningslivet, kan det være farligt ikke at tænke sig om. Hvis du bliver anset for at være en blærerøv der tænker for højt om sig selv, så kan man let forestille sig, at det kan have negative konsekvenser for ens evne til at finde samarbejdspartnere. Usmagelig opførsel, set i befolkningens øjne, er nemlig noget der kan stå rigtigt meget i vejen for ens evne til at komme frem. Fejrer man sin succes på for vild vis, i forhold til samfundets uskrevne regler, så risikerer man altså at den succes hurtigt er ovre, og at man vil få svært ved at opnå ens andre mål.

Det betyder dog ikke, at man helt skal holde sig tilbage fra at fejre sin succes. Hvis du har kæmpet længe for at nå et mål, og det endelig er lykkedes dig, så skal det selvfølgeligt fejres! Det handler ikke om at føre sig frem overfor andre: det handler udelukkende om at rose dig selv for at have kæmpet så hårdt, og virkeligt have et symbol på de ting, du har overvundet. Succes avler succes, men kun hvis vi tillader os selv, at fejre det når tingene går godt. For rigtigt mange ambitiøse mennesker, er det at købe en Mercedes, et stort punkt i deres liv: det er for alvor et tegn på, at alt deres hårde arbejde har båret frugt.

Men hvordan fejrer man det, uden at risikere de negative konsekvenser? Det kan faktisk fint lade sig gøre, man skal være være lidt omhyggelig med, hvilken bilmodel man vælger at købe. Her er Mercedes A200 nok det bedste bud på en bil, der signalerer succes på en smagfuld måde. Den springer ikke i øjnene på en vild og provokerende måde. Det er tværtimod en afslappet og luksuriøs bil, der fremviser succes på selvsikker vis.