DU SNYDER DIG SELV HVIS DU IKKE BRUGER DETTE TRICK TIL AT SÆLGE DIN BIL

Der er langt imellem de mennesker, der nyder at sælge deres gamle bil. Som med alle andre menneskelige aktiviteter, så er der selvfølgeligt nogle afstikkere, som ikke ved noget bedre, end at stå overfor at skulle sælge bilen brugt. Jeg vil her tillade mig at antage, at du ikke er en af dem, og at det derimod er en proces, du bare gerne vil have overstået.

Her er det imidlertid vigtigt, at du ikke forhaster dig. Det er ikke ?svært? som sådan, at sælge din bil hurtigt og nemt: du skal bare sætte prisen tilpas lav. Der er massevis af danskere derude, der konstant holder øje med salgsannoncerne, og er på udkig efter et godt tilbud. Hvis du sætter bilen til salg til en pris, der er under dens reelle værdi, så vil du på ingen tid blive ringet op af en ivrig køber. Hvis du udelukkende fokuserer på at få salget overstået, så risikerer du altså at sælge til underpris.

Hvis du er mangemillionær og ikke går op i hvor mange penge du taber, så kan du selvfølgeligt være ligeglad. Men så kan du nærmest ligeså godt hoppe hele salgsprocessen over, og bare give bilen væk til en tilfældig person på gaden, eller sende den direkte til skrot. Jeg vil altså igen tillade mig at antage, at du er en helt almindelig dansker, der gerne vil sælge din bil hurtigt, men også vil have en fornuftig pris for den brugte bil. Det er her hvor det godt kan se lidt kompliceret ud: de to ting trækker jo ligesom i modsat retning. Et hurtigt salg er lettest at få, ved at skrue prisen helt i bund. Men hvis du gør det, så får du jo ikke en fornuftig mængde penge for bilen. Hvis du sætter prisen højere end bilens værdi, så bliver du ikke snydt ? men så får du til gengæld også rigtigt svært ved at finde interesserede købere. Der skal altså en form for balance til, og det kan godt virke uoverskueligt at finde frem til den.

Men det er her, hvor man kan lære rigtigt meget af de afstikkere, der nyder at sælge biler. De har nemlig en del tricks oppe i ærmet, som de har opsamlet sig igennem deres mange erfaringer med at sælg bil. Særligt ét af disse tricks bør du altid bruge, da du ellers risikerer at snyde dig selv.

Tricket er ganske simpelt: lad være med at gætte på, hvad din bil er værd. Tag i stedet ud til tre forskellige bilforhandlere, og hør hvad de vil give dig for bilen. Tag den højeste af disse priser, og tilføj 20% – nu har du et godt bud på bilens reelle værdi. Prøv derefter at finde salgsannoncer for identiske (eller tilsvarende) biler, og se hvad de er slået op til. Hvis din type bil typisk bliver slået op til over den reelle værdi, så bør du gøre det samme ? det er et tegn på, at der er stor efterspørgsel på markedet. Er priserne derimod typisk lavere end den reelle værdi, så bør du væbne dig med tålmodighed. Prøv først at sætte din bil til salg til bilens reelle værdi, eller en lille smule under. Hvis ingen viser interesse, så sænk prisen med 2-5%, og se om det giver pote. Bliv ved med at gentage denne proces ind til du finder dig en køber.