Sådan får du råd til en ny bil

Der er mange der går og drømmer om, at få sig en ny bil. For nogle handler det bare om, at de trænger til noget nyt og spændende i hverdagen, og her er bilen jo et oplagt valg: du tilbringer mange timer og kilometer i din bil hver eneste uge, så hvis du udskifter bilen, så ændrer det rammen for en stor del af din dag og dit liv. Det er en fantastisk måde at få noget nyt og inspirerende ind i sin dagligdag på. For andre er det mere praktisk: den gamle bil er ved at være gammel og slidt, eller måske er den ikke længere praktisk, grundet familieforøgelse eller lignende. Uanset hvad grunden er, så er der mange der står og ønsker sig en ny bil ? men hvordan får man lige råd til den? Biler er jo ikke ligefrem billige, så selvom man virkeligt godt kunne tænke sig én, så bliver ønsker jo ikke til virkelighed helt af sig selv. Man er nødt til at lægge en plan ? og det er nøjagtigt hvad vi har tænkt os at hjælpe dig med, i denne artikel. Læs videre herunder, og du vil se, hvordan du får råd til en ny bil.

1. Vælg bilen først

Før du kan begynde at planlægge noget som helst, er du nødt til at beslutte dig for, hvilken bil du gerne vil have. På den måde ved du ikke alene hvor mange penge du har brug for at spare op, men du har også den perfekte motivation til, at gøre alt hvad der er nødvendigt for, at få råd til den. Med en specifik bil i tankerne er det nemmere at forestille sig alt det gode der kommer ud af, at spare penge sammen og arbejde hårdt. Et klart mål er langt nemmere at arbejde sig imod, end bare den løse tanke om en ?ny bil?. Det er også helt okay at være ambitiøs ? hvis du drømmer om en Mercedes A200, så vælg da den! Alt kan lade sig gøre: jo dyrere bilen er, jo mere tid og jo flere kræfter vil det blot tage. Men du kan altid nå i mål.

2. Find steder du kan spare

Det er de færreste der kan spare sig til en ny bil, men det er alligevel noget af det første du bør overveje. Hvis du kan skære ned på nogle udgifter i hverdagen, så kan du få din nye bil hurtigere, og behøver ikke presse dig selv nær så hårdt. Det er ofte relativt let at spare penge: det eneste du skal gøre er et undlade at tage i biografien, spise dyr take-away eller hvad du nu ellers har af vaner, der koster dig mange penge hver måned. Der skal stadig være plads til sjovt og at have det godt, men du bør sammenligne det med, hvor meget din A200 eller anden drømmebil vil give dig, når du får råd til den.

3. Beregn hvor meget du mangler

Hvor mange penge kan du lægge til side hver måned, med din nuværende indkomst, og med de ting du har formået at spare væk? Sammenlign dette med den månedlige udgift du vil have til at betale af på drømmebilen, og medregn også den gennemsnitlige månedlige udgift til vedligeholdelse. Nu ved du nøjagtigt hvor mange penge ekstra per måned du står og mangler.

4. Find ekstra indkomst

Nu hvor du har et eksakt månedligt beløb i kikkerten, så vil du faktisk finde det overraskende nemt, at identificere den rette form for ekstra indkomst. Hvis du mangler 500 kr. ekstra hver måned, hvor meget overarbejde er du så nødt til at tage på dit nuværende arbejde, for at have råd? Ville du kunne få det ekstra beløb ved at skifte job, eller bede om en lønforhøjelse? Kunne du starte et side-projekt der kunne tjene det beløb? Der er mange muligheder, men nu hvor du har et konkret mål, er det nemt at finde frem til de idéer der holder, og dem der ikke gør.