4 pers.
Ingredienser
250 g lasagneplader
1 kg. frisk spinat eller 500 g frossen
½ liter mælk
½ dl mel
40 g smør
250 g champignon i skiver
slat, friskkværnet peber
500 g aromatiske tomater
1 dl revet ost
Fremgangsmåde
Hvis der bruges frisk spinat så skyl den godt og damp den kort i det vand der hænger ved sidste skylning. Lad den dryppe godt af og drys med salt.
Rør melet ud i lidt af den kolde mælk. Hæld det i en gryde med resten af mælken og bring det i kog, mens der piskes hele tiden. Pisk smørret i. Kom spinaten i sammen med de skivede champignon. Kog igennem kort. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom først lidt af spinatblandingen i bunden af et smurt, ovnfast fad, derefter lasagneplader, spinatblanding igen osv. indtil der ikke er mere spinat. Der skal sluttes med spinat. Drys med revet ost og bag lasagnen ved 175 grader i 40-45 minutter.